Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Zestig Paras Springen Boven Marnewaard Voor Herdenking Market Garden

Zestig para's springen boven Marnewaard voor herdenking Market Garden

Een sprong terug in de tijd

Zestig parachutisten hebben zaterdag boven de Marnewaard gesprongen ter herdenking van Operatie Market Garden. De sprongen maakten deel uit van de jaarlijkse herdenking van de geallieerde luchtlandingsoperatie uit de Tweede Wereldoorlog.

De operatie

Operatie Market Garden was een geallieerde militaire operatie die in september 1944 werd uitgevoerd in de bezette Nederlanden. Het doel van de operatie was om bruggen over de grote rivieren in Nederland te veroveren, zodat de geallieerden snel konden oprukken naar Duitsland. De operatie was slechts gedeeltelijk succesvol, maar het had een belangrijke impact op de oorlog in Nederland.

De herdenking

De jaarlijkse herdenking van Operatie Market Garden vindt plaats in de Marnewaard, waar een van de belangrijkste bruggenlagingen plaatsvond. De herdenking omvat een parade, een kerkdienst en een parachutesprong. Dit jaar sprongen zestig parachutisten uit een C-47 Dakota-vliegtuig. De parachutisten waren gekleed in uniformen uit de Tweede Wereldoorlog en droegen authentieke wapens.

Een eerbetoon aan de gevallenen

De parachutesprong is een eerbetoon aan de geallieerde soldaten die hun leven gaven tijdens Operatie Market Garden. De sprong is ook een herinnering aan de importância da batalha e ao sacrifício feito pelos soldados que lutaram nela.


Comments